Landeskogovi sa páčia šance Avalanche na zisk Stanleyho pohára

Kapitán Colorada Gabriel Landeskog sa v pondelok vrátil do Pepsi Center, kde po prvýkrát od 11. marca absolvoval tréning.

„Bolo to úžasné. Viem, že sú to zvláštne okolnosti a viem, že treba nasledovať mnoho protokolov, ale... svet je teraz bláznivým miestom. Môj prístup bol vždy taký, že som sa snažil vyťažiť to najlepšie zo situácie a to sa snažím robiť aj teraz,“ poznamenal.

Avalanche môžu vyťažiť zo situácia najviac. V čase prerušenia sezóny boli druhí v Západnej konferencii, pričom sa vyrovnávali so zraneniami kľúčových hráčov. Významný čas pre zranenia vynechali Cale Makar (13 zápasov), Andre Burakovsky (12), Landeskog (16), Mikko Rantanen (28) i Nazem Kadri (19). Teraz mali čas na oddych a zotavenie.

„Z nejakého dôvodu sme v tomto ročníku nemali len jedeného zraneného v čase. Vždy to boli dvaja alebo traja hráči, ktorí sa zranili na dlhšie, čo nám situáciu komplikovalo. Som však hrdý na to, ako mužstvo zareagovalo. Vždy, keď sa niekto zranil, iní hráči vykročili. Z tohto budeme určite ťažiť. Umožnilo to zraneným hráčom, aby sa zotavili a nabrali späť plné sily. Bezpochyby nám to prospelo,“ skonštatoval Landeskog.

Kým tímy na 5. až 12. pozícii konferenčného poradia budú hrať v predkole, Avalanche si zahrajú o nasadenie v prvom kole play-off so St. Louis, Dallasom a Vegas. Mnoho ľudí predpokladá, že sa rýchlejšie rozohrajú mladšie tímy s rýchlosťou a talentom. Medzi ne patrí aj Colorado.

„Svet je teraz hore nohami, a tak je všetko iné. Prečo by teda malo byť play-off NHL normálne? Viete čo tým myslím? Všetko je v tomto roku trochu iné a my len musíme z toho vyťažiť maximum. Dúfam, že fanúšikovia sa cez to prenesú a nadchnú sa rovnako ako ja, pretože ja som nadšený už len z toho, že budeme mať šancu v tomto roku zaútočiť na Stanleyho pohár,“ povedal Landeskog.

„Všetky tímy budú väčšinou zdravé. Každý mal čas na zahojenie rán a zranení. Teraz to bude o tom, kto sa dokáže rozbehnúť rýchlejšie. Mne sa naše šance páčia. Myslím si, že sme stále celkom mladým tímom a páči sa mi, čo môžeme dokázať. Mala by to byť zábava.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL