Bondra: Dúfam, že Fehérváry bude budúci rok už v prvom tíme

Slovenský reprezentant Dávid Bondra je momentálne v hlavnom meste Spojených štátov amerických, kde sa pripravuje na ďalší ročník. Vo Washingtone vyrastal, a tak nikoho neprekvapí, že sleduje aj miestnych Capitals.

„Áno. Predsa len, otec odohral v drese Washingtonu najväčšiu časť kariéry, patrí medzi legendy klubu a stále s ním spolupracuje. Fandím im, aby to dotiahli až na vrchol. Ako dieťa som chodil na každý domáci zápas,“ povedal Bondra pre denník Šport.

V klube momentálne pôsobí slovenský útočník Richard Pánik a v záložnom tíme na svoju šancu čaká obranca Martin Fehérváry. Práve do neho sa vkladajú veľké nádeje. Po tom, čo v tejto sezóne odohral v NHL šesť zápasov, by mohol dostať významne viac priestoru už v ročníku budúcom. Bondra by mu to doprial.

„Je to pekné, držím chalanom palce. ´Fehyho´ som stretol vo Washingtone, keď bol vlani v kempe. Dúfam, že už na budúci rok bude mať pevné miesto v prvom tíme. Zaslúži si to za prácu, ktorú odvádza. Je to veľký talent slovenského hokeja,“ skonštatoval.

Samotný Bondra je už zotavený zo zranenia ruky a čaká na podpis zmluvy. Rád by zostal v KHL, odkiaľ dostal ponuku od Kunlunu, ale zmluvu tam ešte pri súčasnej neistote nepodpísal nikto. Inak má aj ponuky z nemeckej DEL a od dvoch tímov z českej extraligy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 06. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL