Kto bude v bráne? Penguins by mohli v predkole vsadiť na skúsenosti

Mladík Tristan Jarry má za sebou pomerne vydarenú základnú časť, ale tím Pittsburgh Penguins by sa mohol v predkole play-off prikloniť k využitiu skúsenejšieho brankára Matta Murraya.

Murray v prvej polovici základnej časti prišiel o pozíciu jednotky a pri bilancii 20-11-5 mal len 89,9% úspešnosť zákrokov a priemer 2,87 inkasovaného gólu na zápas. V druhej polovici sa však zlepšil a situácia sa začala otáčať.

Od 9. januára štartoval dvadsaťšesťročný brankár v 14 zápasoch, kým Jarry v 12. Murray v nich dosiahol bilanciu 8-5-1 s 90,3% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,79 inkasovaného gólu na zápas. Jeho mladší kolega trochu zvädol a pri bilancii 6-6-0 mal len 89,9% úspešnosť zákrokov a priemer 3,07 inkasovaného gólu na zápas.

„Mohli ste vidieť, že Matt chytal vyrovnanejšie v druhej polovici sezóny,“ povedal hlavný tréner Mike Sullivan pre The Athletic. „Páčilo sa nám, akým smerom sa vydal. Počas môjho pôsobenia tu už ukázal, že je lepším brankárom v druhej časti sezóny a v play-off. Jeho bilancia hovorí za seba.“

Pittsburgh narazí v predkole na Montreal v sérii na tri víťazné zápasy. Murray má z play-off dosť skúseností, keď tímu vychytal už dva Stanleyho poháre. Aj preto ho v bráne očakáva aj generálny manažér Jim Rutherford.

„Je to brankár so skúsenosťami z tej časti ročníka, je to človek, ktorý už v play-off zažil veľa úspechov a začínal chytať skutočne dobre. Dalo sa vycítiť, že je na tom lepšie a že sa pripravoval na play-off. Už to ukázal aj v minulosti. Tešilo nás, ako sa jeho hra vyvíjala,“ uviedol Rutherford.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL