Lindblom trénoval s Flyers po prvýkrát od zistenia rakoviny

Z Philadelphia prišla potešujúca správa. Mladý útočník Oskar Lindblom, ktorý od decembra nehral pre vzácnu formu rakoviny kostí, v utorok po prvýkrát od zistenia ochorenie korčuľoval so svojimi spoluhráčmi.

„Bolo zábavné byť tam na ľade. Stále na tom nie som tak dobre, ako to bývalo, keď som bol v normále. Bolo však zábavné byť tam, užiť si s chlapcami opäť trochu zábavy, korčuľovať a cítiť, aké to je,“ povedal dvadsaťtriročný Švéd.

Lindblom prezradil, že od zistenia rakoviny korčuľoval tri alebo štyri razy, ale v utorok to bolo po prvýkrát v rámci druhej fázy plánu návratu NHL, ktorá zahŕňa dobrovoľné tréning v menších skupinách.

„Ide to skvelo. V liečbe toho už veľa nezostáva, čoskoro bude na konci. Vidím už svetlo na konci tunela. Jediná vec, na ktorú teraz čakám je, aby som dokončil chemoterapiu a mohol sa vrátiť k tímu a zahrať si hokej. Bude neskutočné vrátiť sa späť k normálnemu životu,“ poznamenal.

Hoci hrať v dohrávanej časti sezóny nebude, Lindblom verí, že Flyers budú mať šancu zaútočiť na Stanleyho pohár. Philadelphia bola vo Východnej konferencii štvrtá so 64,5% podielom získaných bodov, a tak bude hrať priamo v prvom kole.

„Na konci sezóny sa nám darilo. Náš tím je spolu veľmi dobrý. Neviem sa dočkať, aby som chlapcov opäť videl a neviem sa dočkať na to, keď s nimi znovu začnem trénovať. Majú skutočne dobrú šancu zažiť vydarené play-off,“ skonštatoval Lindblom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL