Marleau je na ceste za rekordom NHL: Potichu ohrozuje Howea

Nie je síce najstarší v NHL, ale Patrick Marleau hrával v NHL plnohodnotne už v sezóne 1997/98, a tak niekdajší kapitán San Jose Sharks pôsobí v kanadsko-americkej lige dlhšie, ako ktokoľvek iný. Dokonca potichu útočí na ligový rekord, ktorý drží Gordie Howe.

Štyridsaťročný útočník, ktorý momentálne pôsobí v tíme Pittsburgh Penguins, doteraz nastúpil do 1723 zápasov, vrátane 854, ktoré odohral bez prestávky. Momentálne je v historickom poradí odohraných zápasov na piatom mieste.

Možno sa piate miesto zdá ako vysoký kopec na zdolanie, nie je tomu tak. Marleau potrebuje odohrať už len 45 zápasov, aby vyrovnal rekord Gordieho Howea (1767). Ak by tento ročník neprerušil koronavírus a predtým mu do kariéry nezasiahli výluky, už dávno mohol byť rekord jeho.

Ak sa Marleau rozhodne pokračovať v kariére aj v budúcej sezóne, je veľmi pravdepodobné, že budeme mať nového rekordéra. Postupne pritom prekoná aj Rona Francisa (1731), Jaromíra Jágra (1733) či Marka Messiera (1756).

Marleau v 1723 zápasoch dokázal nazbieral 1188 bodov, keď strelil 562 gólov a 626 asistencií. Mimochodom, keď v NHL debutoval, na svete nebolo viacero súčasných hráčov NHL, vrátane Patrika Laineho, Caleho Makara či Eliasa Petterssona.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL