Čo sa stalo v Pittsburghu s Philom Kesselom?

Pri príležitosti ročného výročia výmeny Phila Kessela do Arizony, si „insider“ z Pittsburghu, Josh Yohe z The Athletic, túto transakciu pripomenul a venoval sa tomu, ako sa vôbec zrodila.

Yohe tvrdí, že o odchode amerického útočníka z Pittsburghu nerozhodol len jeden jediný faktor, no vzťah medzi hráčom a hlavným trénerom Mikeom Sullivanom toto rozhodnutie popohnal.

Rozprával sa o tom aj s nemenovaným hráčom Penguins, ktorý k tomu povedal:

„Nemyslím si, že Phil neznášal Sullyho. Jednoducho si nemyslím, že Phil má celkovo rád trénerov alebo to, keď mu niekto hovorí, čo má robiť. Sully ho raz počas leto vyzval za to, že nehral viac defenzívnejšie. Keď sa Sully vracal späť k svojmu sedadlu, Phil sa pozrel hore a povedal: Do r*ti s ním. Všetci sme mali veľmi radi Phila a stále tomu tak je. Všetci máme radi a rešpektujeme aj Sullyho. Je to skvelý tréner. Mali však spolu svoje chvíľky.“

Yohe zároveň tvrdí, že nikto v organizácii neverí, že by si Kessel vyžiadal výmenu, ale že Kessel s generálnym manažérom Jimom Rutherfordom došli k vzájomnej dohode, že by pre neho bolo najlepšie, ak by odišiel.

Tridsaťdvaročný rodák z Wisconsinu opustil Pittsburgh po odohraní 328 zápasov so ziskom 110 gólov a 303 bodov. V Arizone stihol odohrať 70 zápasov, v ktorých zaznamenal 38 bodov za 14 gólov a 24 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL