Sharks by mohli nechať Burnsa napospas Seattlu. Koho by mohli stratiť Leafs?

Tím San Jose Sharks má pred sebou náročnú situáciu s kontraktmi svojich hráčov, ktorá by mohla viesť až k tomu, že by sa hviezdny obranca Brent Burns mohol stať súčasťou novej organizácie v Seattli.

Kevin Kurtz z The Athletic si myslí, že kalifornský tím by sa mohol rozhodnúť nechrániť veterána na rozširovacom drafte pri jeho zmluve, ktorá s ročnou hodnotou 8 miliónov amerických dolárov bude platiť ešte päť rokov. Pre nováčika by bolo následne ťažké nevybrať si ho.

„Ak nebudú Sharks schopní vymeniť Vlasicov nešťastný kontrakt a platový strop sa významne nezvýši, mohli by sa nechať zlákať odchodom Burnsa. Už nie je kandidátom na Norrisovu trofej, ktorým bol pred pár rokmi, ale stále sa o seba dobre stará po stránke diéty a cvičenia a mohol by byť stále produktívny aj v neskorších 30. rokoch,“ poznamenal Kurtz.

„Ďalej, Ryan Merkley, najväčšia nádej Sharks, by mal byť prinajhoršom pripravený na NHL do sezóny 2021/22 a mohol by tak zaplátať dieru, ktorá by vznikla odchodom Burnsa na pravej strane obrany za Karlssonom.“

Tridsaťpäťročný držiteľ Norrisovej trofeje zostáva aj napriek pokročilému veku stále produktívny. V tomto ročníku zaznamenal 12 gólov a 45 bodov v 70 stretnutiach. Vlani si dokonca vytvoril osobné maximum s 83 bodmi, aby bol najproduktívnejším obrancom súťaže.

Koho by si mohol Seattle vybrať z Toronta?

Nad najbližším rozširovacím draftom, ktorý by sa mal konať v budúcom roku, premýšľali aj James Mirtle s Jonasom Siegelom z The Athletic, ktorí sa pozreli na to, čo by mohol znamenať pre tím Toronto Maple Leafs.

Podľa nich je v podstate garantované, že si tím bude chrániť brankára, troch obrancov a siedmich útočníkov vzhľadom na talent, ktorý majú v útoku. Najviac lákať z nechránených hráčov by pritom mohli Justin Holl a Pierre Engvall.

Zaujímavé voľby z nechránených hráčov by pritom mohli byť aj Kyle Clifford, Jeremy Bracco, Adam Brooks, Denis Malgin, Kenny Agostino, Jason Spezza či Frederik Gauthier.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 06. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL