Voľní hráči z Európy v play-off hrať nebudú, bonusy sa vyplatia tradične

Hráči ako Alexander Romanov a Kirill Kaprizov podpísali v NHL zmluvy s nádejou, že by si mohli v lige zahrať ešte v dohrávanej časti aktuálnej sezóny. Podľa Boba McKenzieho však im to zo strany ligy predsa len umožnené nebude.

Michael Russo z The Athletic tiež konštatuje, že správy, ktoré tvrdia niečo iné, sú nepravdivé. Dohoda medzi ligou a Hráčskou asociáciou je nastavená tak, že ich zmluvy budú môcť platiť až od ročníka 2020/21.

McKenzie zároveň informoval o tom, že nedôjde k zmenám ohľadom vyplácania podpisových bonusov pre sezónu 2020/21. Tradične sa vyplácajú 1. júla a tento rok to bude tiež tak, hoci pre sviatky v Kanade i USA by peniaze nemuseli k hráčom doraziť skôr, ako budúci týždeň.

V rámci celej ligy sa má na tieto bonusy minúť viac ako 300 miliónov amerických dolárov. Na najväčšie bonusy sa môžu tešiť Auston Matthews, John Tavares a Mitch Marner z Toronta, ktorí by mali dostať zhruba 15 miliónov dolárov. ďalšie významné čiastky potešia CareyhO price (13 mil. USD), Connora McDavida (13 mil. USD), Artemija Panarina (12 mil. USD) či Erika Karlssona (10 mil. USD).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL