Názor zámorského experta: Podpíšu Oilers s Tomášom Jurčom novú zmluvu?

Tomáš Jurčo minulý mesiac povedal, že by s ním tím Edmonton Oilers mohol počítať aj v budúcej sezóne a že by možnosť zotrvanie zvážil. Zámorský odborník si však nemyslí, že zotrvanie slovenského útočníka v Edmontone je pravdepodobné.

Z Edmontonu sa po tejto sezóne môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi Riley Sheahan, Tyler Ennis, Patrick Russell, Markus Granlund, Mike Smith, Mike Green, ako aj Brandon Manning, Brad Malone, Keegan Lowe, Shane Starrett a práve Jurčo.

Granlund už podpísal zmluvu v Európe. Ako by to mohlo dopadnúť s ostatnými?

Jason Gregor z rádia TSN 1260 si myslí, že by sa dalo tipovať na to, že sa do tímu vrátia Smith a Sheahan. Organizácii sa tiež páčia Malone a Lowe, ktorých miesto by mohlo byť v Bakersfielde. O Greenovi a Ennisovi by sa malo rozhodnúť v zvyšku ročníka, podľa toho, ako sa im bude dariť. „Manning a Jurčo nebudú upísaní,“ skonštatoval ďalej.

Jurčo podpísal s Edmontonom vlani jednoročnú zmluvu v hodnote 750 000 amerických dolárov. Pred operáciou bedrového kĺbu si v 12 zápasoch v drese Oilers pripísal dve asistencie a následne putoval do Bakersfieldu, za ktorý odohral ďalších osem duelov so ziskom štyroch gólov a troch asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 07. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL