Halák zvládne všetky úlohy, Bruins mu veria. Mohli by nakoniec povolať aj Cehlárika?

Kevin Paul Dupont z denníka Boston Globe sa cez víkend zaoberal niekoľkými otázkami týkajúcimi sa zostavy Bostonu v dohrávanej porcii sezóny 2019/20. Dve sa pritom týkali aj slovenských hokejistov.

Bude v play-off každodenným brankárom Tuukka Rask alebo Jaroslav Halák? Odpoveď neprekvapí, ale Dupont poukazuje aj na to, že vďaka slovenskému brankárovi môžu byť „Medvede“ v tomto smere pokojné, pretože majú dvoch výborných gólmanov.

„Mal by to byť Rask, Rask a ešte raz Rask. Pamätáte, ako vlani štartoval v každom z 24 zápasov play-off? Nezabúdajme však, že tak ako všetky tímy, aj Bruins siahnu po tom, kto bude vo forme,“ poznamenal.

„Existujú všetky možné dôvody myslieť si, že Rask bude pripravený do toho naskočiť. Ak by nebol, Bruins majú veľkú dôveru v Haláka – ktorý má už teraz podpísanú novú ročnú zmluvu –, aby zvládol všetky úlohy, veľké či malé.“

Okrem Haláka bude v mužstve Bruins aj obranca Zdeno Chára. V organizácii však stále pôsobí aj Peter Cehlárik, o ktorom sa špekulovalo, že po tejto sezóne by jeho kroky mohli viesť do Európy, a preto sa už aj menej očakávalo, že by sa do zámoria ešte vrátil.

Tréner Bruce Cassidy nedávno hovoril, že tím by mali doplniť minimálne dvaja brankári, Dan Vladař a Max Lagace, pričom možnosťou je stále aj Kyle Keyser. V hre o miesto v obrane sú Alex Petrovic, Jakub Zvořil a Urho Vaakanainen.

Pokiaľ ide o útok, Dupont tvrdí toto: „V ofenzíve patria medzi pravdepodobné doplnky Jack Studnicka, Paul Carey, Brendan Gaunce, Trent Freederic, Oskar Steen a možno aj Peter Cehlárik.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 07. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL