NHL a Hráčska asociácia sa už dohodli aj na predĺžení kolektívnej dohody

NHL a Hráčska asociácia NHL v pondelok oznámili, že sa v princípe dohodli na memorande o porozumení, ktoré predbežne predlžuje platnosť kolektívnej dohody o štyri roky do konca ročníka 2025/26, a na protokoloch pre tretiu a štvrtú fázu plánu návratu, ktoré počítajú s obnovením hrania od 1. augusta.

Otvorenie tretej fázy sa podľa protokolu uskutoční 13. júla, keď sa budú hráči musieť pripojiť k tréningovým kempom svojich tímov. Do dvoch dejísk tímy odcestujú 26. júna a štvrtá fáza odštartuje 1. augusta. Dejiská ešte oficiálne oznámené neboli, ale stále sa hovorí o Edmontone a Toronte.

Kolektívnu dohodu aj dohodu o návrate ešte musia ratifikovať Rada guvernérov a členovia Hráčskej asociácie NHL. Hlasovanie medzi hráčmi by sa malo uskutočniť v nasledujúcich troch až piatich dňoch.

Súčasná kolektívna dohoda, ktorá bola ratifikovaná v roku 2013, mala vypršať 15. septembra 2022 po tom, čo sa ani jedna strana nerozhodla otvoriť rokovania v septembri minulého roka. Inak by končila 15. septembra 2020. Nová vyprší 15. septembra 2026.

Niektoré podrobnosti dohôd nájdete v minulých článkoch:
Predbežná dohoda je na stole: V istom bode umožní hráčom aj návštevu z rodiny
NHL a NHLPA finišujú: Toto by mali zahŕňať kolektívna dohoda a plán návratu


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL