Rozhodnú sa Flames držať Välimäkiho v play-off mimo hry?

Aj ak by Juuso Välimäki dostal od doktorov povolenie k návratu do akcie po zranení kolena, tím Calgary Flames by sa mohol rozhodnúť nenasadiť ho do série predkola proti Winnipegu. Tvrdí to Eric Francis zo Sportsnet.

Francis poznamenal, že dôvod tohto rozhodnutia sa netýka obáv o hráčovo zdravie. Flames by museli jednoducho urobiť nevyhnutné rozhodnutie preto, aby si Välimäkiho nemuseli chrániť na rozširovacom drafte, ktorý sa uskutoční budúci rok.

Ak by totiž Välimäkiho hral, je pravdepodobné, že by odohral dostatočný počet zápasov, aby na neho museli Flames využiť jedno z troch miest pre obrancov na zozname chránených hráčov. Ak by ho museli takto chrániť spoločne s Noahom Hanifinom a Rasmusom Anderssonom, nemohli by si chrániť kapitána Marka Giordana.

A hoci Giordano bude mať v čase rozširovacieho draftu už 37 rokov, nie je vylúčené, že by si ho Seattle vybral, keďže podobne ako Vegas, aj on chce zažiť úspešný vstup do kanadsko-americkej NHL. Giordano by pritom mohol byť najlepším obrancom, ktorého by mohol získať.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL