Bude letná NHL výzvou aj pre ľadárov? Absencia fanúšikov pomôže

Kanadsko-americká NHL sa s hráčmi dohodla na tom, že sa ročník 2019/20 dohrá od augusta do začiatku októbra. Najmä prvý mesiac by však mohol byť výzvou aj pre ľadárov, ktorí sa budú musieť vyrovnávať s letnými teplotami. Až taký problém to však byť nemusí.

Predpokladom je, že sa sezóna dohrá v Scotiabank Aréne v Toronte a Rogers Place v Edmontone. V oboch kanadských mestách je august typicky druhým najteplejším mesiacom v roku. Nečudo, že sa niektorí ľudia obávajú, že sa z ľadu stane kaša.

Ligový komisár Gary Bettman však už pred mesiacom trval na tom, že súčasné chladiace technológie sú na takej úrovni, že ani letné teploty nebudú pri príprave ľadu problémom. Experti pritom tvrdia, že ľadári budú mať aj ďalšiu výhodu, ktorá paradoxne vypláva z pandémie – prázdne hľadiská.

„V arénach nebudú fanúšikovia. To je rovnako dôležité ako počasie, ktoré panuje vonku. Keď vám do haly príde 18 000 ľudí, vygenerujú veľa tela. V druhej a tretej tretine je už výzvou udržať ľad tvrdý a rýchly,“ tvrdí pre Toronto Sun Bob Hunter, ktorý mal v minulosti na starosť Air Canada Centre.

„Keď som pracoval v Air Canada Centre, boli sme schopní znížiť úroveň vlhkosti vzduchu. Pred mnohými rokmi sme investovali 5,3 milióna dolárov na odvlhčovač a viem, že odvtedy urobili ďalšie zlepšenia. Však si len spomeňte na Las Vegas, ktoré hostilo pred pár rokmi finále Stanleyho pohára v júni.“

Vegas je pekným príkladom toho, aké sú moderné technológie účinné. Finále hostilo v roku 2018 a na ľad nezazneli žiadne sťažnosti. Pripomeňme, že v tom čase sa teploty vzduchu pohybovali od 34 do 41 stupňov Celzia. Také teploty sú v Toronte a Edmontone v auguste len veľmi výnimočné.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL