V tento deň má začať nová sezóna, poznáme aj cieľový termín draftu

Frank Seravalli a Bob McKenzie z televízie TSN, ako aj ich konkurent Elliotte Friedman z televízie Sportsnet, v stredu prezentovali svoje vedomosti o ďalším termínoch, ktoré vplynuli z dohody medzi NHL a Hráčskou asociáciu NHL o návrate do akcie.

Známe už bolo, že sa tréningové kempy otvoria 13. júla a cieľom bude odohrať prvé zápasy 1. augusta. Tiež sa liga netajila tým, že by aktuálny ročník rada ukončila začiatkom októbra. Friedman tvrdí, že cieľom je spoznať šampióna najneskôr 2. októbra.

Vstupný draft sa momentálne plánuje na 6. októbra a ak by sa termín menil, musí byť niekde medzi ukončením finále a otvorením trhu s voľnými hráčmi. Ten by sa mal otvoriť buď 9. októbra alebo 7 dní po skončení finále – podľa toho, čo bude neskôr.

Tréningové kempy pred sezónou 2020/21 by sa mali následne otvoriť 17. novembra, aby sa už 1. decembra mohla otvoriť základná časť nového ročníka.

Pokiaľ ide o termíny týkajúce sa tohtoročného play-off, tak 25. júna by sa mali hrať prípravné zápasy a 30. júla odštartuje kvalifikačné predkolo. Prvé kolo play-off by malo začať 9. augusta, druhé kolo 23. augusta, tretie 6. septembra a finále 20. septembra.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL