Minnesota je ochotná obetovať jeden rok zo zmluvy Kaprizova

Tím Minnesota Wild je ochotný spáliť prvý rok dvojročného vstupného kontraktu Kirilla Kaprizova, ak by to hviezda z Kontinentálnej hokejovej ligy chcela. Tvrdí to Michael Russo z The Athletic.

Podľa predbežnej kolektívnej dohody nebudú mať hráči, ktorí v tejto sezóne hrali v KHL, umožnené zapojiť sa do návratu ročníka, ale môžu podpísať zmluvy, ktorých prvý rok by platil ešte v ročníku 2019/20. To by im umožnilo stať sa voľnými hráčmi o rok skôr, no za aktuálny ročník by nedostali zaplatené.

Toto rozhodnutie prišli po tom, čo zástupca komisára NHL Bill Daly v máji povedal, že nie je v najlepšom záujme ligy umožniť takýmto hráčom pripojiť sa k tímom v najdôležitejších zápasoch ročníka. Wild budú bojovať o účasť v riadnom play-off s Vancouverom.

Russo ďalej tvrdí, že Kaprizov bude mať 53 hodín na to, aby podpísal zmluvu, ktorá by platila aj v tejto sezóne, po tom, čo sa ratifikuje nová kolektívna dohoda. Očakáva sa, že by k jej ratifikácii hráčmi mohlo dôjsť už v piatok.

Kaprizov odohral v tejto sezóne 57 zápasov za CSKA Moskva, pričom si v nich pripísal 33 gólov a 62 bodov. Dvadsaťtriročný útočník si v piatej sezóne po sebe zahral v zápase hviezd KHL. Pred dvoma rokmi získal aj zlatú medailu na Olympiáde.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 07. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL