Veľké nádeje zo Švédska: Jeden je ako Hörnqvist, druhý pripomína Marnera

Dvoma z tých najväčších európskych nádejí v tohtoročnej draftovej triede sú švédski útočníci Alexander Holtz a Lucas Raymond, ktorí skončili na druhom a štvrtom mieste medzinárodného rebríčka korčuliarov Centrálnej skautingovej agentúry.

Mark Masters z televízie TSN sa o nich rozprával s Tomasom Montenom, ktorý bol hlavným trénerom švédskej reprezentácie na posledných juniorských majstrovstvách sveta, kde viedol oboch z nich. Holtza prirovnal k Patricovi Hörnqvistovi z Pittsburghu.

„Je bojovný. Chce strieľať puk, chce ho držať na hokejke a urobiť rozdiel. Sledoval som ho, keď bol mladší, a vždy bol hráčom, ktorí bol rozdielový, ktorí strieľal veľa gólov a to veľa dôležitých gólov. Myslím si, že jeho bojovnosť, ktorú využíva v blízkosti brány, z neho robí mimoriadneho hráča,“ poznamenal Monten.

Raymond by medzitým mohol byť hrozbou, ktorá by súperov mohla potrápiť svojou strelou aj prihrávkami.

„Je to typom hráča ako Mitch Marner. Dokáže si nájsť otvorený priestor a je veľmi elegantný s pukom. Dokáže ho kontrolovať aj v tesných oblastiach a tvoriť hru všade na ľade. Je to však tiež aj strelec. Pred rokom strelil tri góly vo finále turnaja do 18 rokov, takže vie aj strieľať.“

Hoci Monten sa pochvalne vyjadroval o oboch z nich, myslí si, že pripravenejší na NHL je momentálne Holtz, pretože jeho výhodou je aj mohutnejšia postava a sila. Oboch by mohol mať v reprezentácii k dispozícii opäť aj na najbližšom svetovom šampionáte, ak by sa uskutočnil podľa plánu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL