Medzi najužitočnejšími hráčmi základnej časti je aj Slovák

Tímy NHL sa už pripravujú na play-off a základná časť tejto sezóny je už dávno minulosťou. Síce s predčasným koncom, ale predsa. Preto sa Rory Boylen z televízie Sportsnet rozhodol určiť najužitočnejšieho hráča každého tímu. A jedno meno bolo aj slovenské.

Podľa zámorského odborníka bol najužitočnejším hráčom tímu Montreal Canadiens útočník Tomáš Tatar. Ten pred zranením a prerušením ročníka odohral 68 zápasov, v ktorých strelil 22 gólov a vytvoril si osobný rekord so 61 bodmi.

„Ak zvážime, že Tatar bol len prídavok vo výmene Maxa Paciorettyho, má za sebou úctyhodnú cestu, ktoré ho doviedla k vedeniu tímu v bodovaní. Tatar viedol tím s bodmi v hre v plnom počte hráčov, s presilovkovými gólmi a presilovkovými bodmi bez toho, aby hrával minúty typické pre hráča prvého útoku. Nick Suzuki, hlavný artikel vo výmene Paciorettyho, skončil u Habs piaty so 41 bodmi. Tá výmena vyšla dobre pre oba tímy,“ poznamenal Boylen.

Medzi najužitočnejšími hráčmi sa nestratili brankári. Tohto ocenenia sa dočkali siedmi – John Gibson v Anaheime, Tuukka Rask v Bostone, Ben Bishop v Dallase, Mackenzie Blackwood v New Jersey, Andrej Vasilevskij v Tampe, Jacob Markström vo Vancouveri a Connor Hellebuyck vo Winnipegu.

Naopak, len v štyroch tímoch bol najužitočnejším hráčom obranca. Boylen vybral týchto: Seth Jones v Columbuse, Roman Josi v Nashville, Thomas Chabot v Ottawe a John Carlson vo Washingtone.

Z útočníkov niesli okrem Tatara titul „MVP“ aj Clayton Keller v Arizone, Jack Eichel v Buffale, Matthew Tkachuk v Calgary, Sebastian Aho v Caroline, Patrick Kane v Chicagu, Nathan MacKinnon v Colorade, Dylan Larkin v Detroite, Leon Draisaitl v Edmontone, Jonathan Huberdeau na Floride, Anže Kopitar v Los Angeles, Kevin Fiala v Minnesote, Mat Barzal u Islanders, Artemij Panarin u Rangers, Sean Couturier vo Philadelphii, Jevgenij Malkin v Pittsburghu, Timo Meier v San Jose, Ryan O’Reilly v St. Louis, Auston Matthews v Toronte a Mark Stone vo Vegas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 07. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL