Poznáme nomináciu na Cenu Teda Lindsaya

Národná hokejová liga zverejnila v utorok záverečnú nomináciu na Cenu Teda Lindsaya. Tá sa udeľuje hokejistovi, ktorý bol najužitočnejším hráčom sezóny na základe hlasovania členov Hráčskej asociácie. Získa ju niekto z trojice Leon Draisaitl, Nathan MacKinnon a Artemij Panarin.

LEON DRAISAITL, EDMONTON OILERS

Dvadsaťštyriročný Draisaitl môže napodobniť svojho spoluhráča Connora McDavida, ktorý cenu získal ako tretí „Olejár“ v roku 2018. V 71 zápasoch základnej časti nazbieral najviac bodov v lige – 110 (43+67). Mal aj najlepší priemer bodov na zápas – 1,55.

NATHAN MACKINNON, COLORADO AVALANCHE

Dvadsaťštyriročný MacKinnon bol s 93 bodmi za 35 gólov a 58 asistencií piatym najproduktívnejším hráčom základnej časti, pričom odohral 69 duelov. Coloradu pomohol k postupu priamo do prvého kola play-off. V histórii organizácie získal túto trofej len Joe Sakic v roku 2001.

ARTEMIJ PANARIN, NEW YORK RANGERS

Dvadsaťosemročný Panarin skončil kanadskom bodovaní štvrtý, keď v 69 zápasoch zaznamenal 95 bodov za 32 gólov a 63 asistencií. S 36 plusovými bodmi bol najlepší spomedzi útočníkov. Rangers nemali víťaza tejto trofeje od sezóny 2005/06, keď ju získal Jaromír Jágr.

Meno víťaza trofeje, ktorá sa udeľuje od roku 1971, sa dozvieme niekedy počas konferenčného finále alebo pred finále Stanleyho pohára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL