Eller opustí Capitals v štvrtej fáze, možno ho napodobní ďalší útočník

Útočník tímu Washington Capitals Lars Eller opustí torontské dejisko zápasov NHL počas štvrtej fázy plánu návratu, aby bol pri narodení svojho dieťaťa. Fáza začína 1. augusta a pôrod jeho druhého potomka sa očakáva okolo 8. augusta.

Eller z tohto dôvodu aj premýšľal o tom, že by sa do návratu NHL nezapojil. Nakoniec však chcel pomôcť ambicióznemu mužstvu bojovať o Stanleyho pohár a využil dohodu medzi NHL a Hráčskou asociáciou o tom, že hráči môžu zo zdravotných alebo rodinných dôvodov opustiť dejisko, ak to odobrí generálny manažér klubu.

„Do môjho rozhodnutie vstupovalo veľa myšlienok. Zvažoval som plusy aj mínusy. O pár týždňov budeme mať nového člena rodiny, ale zároveň chcem byť s mojim tímom a vyhrať ďalší Stanleyho pohár,“ povedal Eller pre ESPN.

Ak by Capitals hrali aj v septembri, klub by mal z rovnakého dôvodu opustiť aj útočník Carl Hagelin, ktorého manželka očakáva pôrod začiatkom septembra. Aj jemu už vedenie Capitals odchod odobrilo.

Pre oboch bude platiť, že aj mimo dejiska zápasov musia dodržiavať striktný protokol a po návrate budú izolovaní od zvyšku tímu minimálne štyri dni, počas ktorých absolvujú štyri testy na koronavírus. Ak budú všetky štyri negatívne, budú sa môcť k mužstvu pripojiť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL