MacKinnon: Prvýkrát cítim, že s Avalanche môžeme získať Pohár

Medzi tímy, ktoré si zahrajú priamo v prvom kole tohtoročného play-off, patrí aj Colorado. Jeho najlepší hráč, Nathan MacKinnon, je pritom optimistický, keď sa pozerá na šance Avalanche v bojoch o vytúžený Stanleyho pohár.

Dvadsaťštyriročný kanadský center debutoval v NHL v ročníku 2013/14 a odvtedy si zahral v play-off len dvakrát. V roku 2018 skončili Avalanche už v prvom kole, vlani vyhrali prvú sériu od roku 2008. Príde v tejto sezóne ešte väčšie zlepšenie?

„Prešli sme si cez niekoľko náročných rokov, mali sme niekoľko ťažkých sezón. Toto je vzrušujúce. Toto je môj siedmy rok a prvý, v ktorom skutočne cítim, že máme šancu na víťazstvo. Nestáva sa to často a určite to nechceme brať za samozrejmosť,“ povedal MacKinnon.

„Vyhranie Stanleyho pohára v tomto roku by nebolo také, ako v iných rokoch, ale cítime, že dôležitosť je rovnaká a tešíme sa na tú výzvu. Je tam veľa úžasných tímov, bude to veľmi náročné. Veríme, že to môžeme dokázať.“

Colorado odohrá v príprave zápas proti Minnesote a následne si v skupine o nasadenie zmeria sily so St. Louis, Dallasom a Vegas.

MacKinnon odohral v tejto sezóne 69 zápasov, v ktorých zaznamenal 93 bodov. V utorok bol nominovaný na Cenu Teda Lindsaya, ktorá sa udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi sezóny na základe hlasovanie hráčov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL