Musíte mať otvorenú myseľ, hovorí Chára. A ide príkladom + foto

Keď sa zverejnili podrobnosti o dohrávaní sezóny 2019/20, nie každý bol s formátom hry spokojný. Kapitán Bostonu, Zdeno Chára, však tvrdí, že pri takýchto okolnostiach musíte mať otvorenú myseľ a koncentrovať sa na to pozitívne – 24 tímov má šancu aj v tomto roku zabojovať o Stanleyho pohár.

Obnovenie ročníka sa nebude týkať siedmich tímov, ktoré nepatrili medzi 12 najlepších vo svojej konferencii na základe percentuálnej úspešnosti. Štyri najlepšie tímy z každej konferencie medzi sebou odohrajú zápasy o nasadenie v prvom kole, do ktorého postúpi osem tímov zo 16, ktoré sa zapoja aj do predkola. Boston bude hrať o nasadenie.

„Musíte mať otvorenú myseľ, pokiaľ ide o rozpis zápasov. Každý tím si tým prejde rovnako. Niektoré odohrajú predkolo na tri víťazné zápasy. Nenájdete perfektné riešenie, ktoré bude vyhovovať každému tímu. Máme tu však príležitosť hrať. To je to, čo máme,“ povedal Chára pre NBC Sports.

NHL prerušila svoju sezónu pre pandémiu koronavírusu 12. marca. Už od pondelka sa tímy začali pripravovať na play-off, ktoré začne 1. augusta v dvoch dejiskách – v Edmontone a Toronte, kde svoje zápasy odohrajú aj Bruins.

„Musíme akceptovať túto situáciu, ktorej čelíme. Je to niečo, na čo si pomaly všetci zvykáme. Musíme si udržovať bezpečné prostredie pre nás, našich priateľov a rodiny najviac, ako je možné. Snáď príde deň, keď už sa budeme môcť vrátiť k normálnym životom tak, ako to bolo predtým,“ poznamenal Chára.

Samotný trenčiansky rodák sa snaží ísť príkladom aj v zabezpečovaní čo možno najbezpečnejšieho prostredia a aj počas rozhovoru cez kameru mal na sebe rúško:

For all the “tough guys” out there, if Zdeno Chara is wearing a mask then you can wear a mask #settinganexample #leader pic.twitter.com/MIKOF90htS

— Joe Haggerty (@HackswithHaggs) July 14, 2020



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 07. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL