Denisenko podpísal zmluvu s Panthers, nádej si upísalo aj Chicago

Tri tímy kanadsko-americkej NHL podpísali v stredu zmluvy s mladými hráčmi. Florida podpísala trojročnú nováčikovskú zmluvu s krídelníkom Grigorim Denisenkom, Chicago s obrancom Ianom Mitchellom. Nashville zase podpísal ročný kontrakt s centrom Seanom Malonem.

Denisenko bol draftovaný Floridou v roku 2018 z celkového 15. miesta. Dvadsaťročný Rus strávil celú poslednú sezónu v KHL, kde hájil farby Lokomotivu. V 38 zápasoch zaznamenal šesť gólov a šesť asistencií. Na juniorských majstrovstvách sveta bol kapitánom Ruska a pripísal si deväť bodov (3+6) v siedmich dueloch.

Mitchella si Chicago vybralo z celkového 57. miesta na drafte v roku 2017. Dvadsaťjedenročný Kanaďan má za sebou tri roky na Denverskej univerzite, ktorú v poslednej sezóne viedol ako kapitán. V 36 zápasoch strelil 10 gólov a pridal 22 asistencií.

Malone bol draftovaný v roku 2013 zo 159. miesta rodným Buffalom, za ktorý odohral svoj jediný zápas v NHL v sezóne 2016/17. Dvadsaťpäťročný Američan strávil posledné tri sezóny výhradne v AHL, kde si v aktuálnom ročníku pripísal 30 bodov (12+18) v 58 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL