NHL zverejnila už aj nomináciu na Cenu Jacka Adamsa

Kanadsko-americká NHL okrem nominácie na Calderovu trofej stihla v stredu zverejniť aj mená finalistov na Cenu Jacka Adamsa, ktorá je určená najlepšiemu trénerovi sezóny. Ten tento rok vzíde z kormidelníkov Bostonu, Columbusu či Philadelphie.

BRUCE CASSIDY, BOSTON BRUINS

Cassidy doviedol Boston k zisku Prezidentovej trofeje, keď Bruins ako jediní dosiahli na 100-bodovú métu. Klub mal bilanciu 44-14-12, pričom mal najviac víťazstiev spomedzi všetkých tímov. Rozdelil si ich pritom rovnomerne na 22 výhier doma a 22 výhier vonku.

JOHN TORTORELLA, COLUMBUS BLUE JACKETS

Columbus mal pod vedením Tortorellu v čase prerušenia sezóny 57,9% úspešnosť zbierania bodov aj napriek odchodu niekoľkých kľúčových hráčov v lete. To tím radilo na 9. miesto vo Východnej konferencii. Klub bodoval v 33 z posledných 41 zápasoch, pričom počas toho obdobia zažil aj dve dvojciferné bodové série – 12-zápasovú a 10-zápasovú. Ocenenie môže získať už po tretíkrát.

ALAIN VIGNEAULT, PHILADELPHIA FLYERS

Vo svojej prvej sezóne na lavičke Flyers doviedol klub k bilancii 41-21-7 a 64,5% úspešnosti zbierania bodov, ktorá bola v klube najlepšia od ročníka 2010/11 a štvrtá najlepšia vo Východnej konferencii, vďaka čomu sa Philadelphia vyhla kvalifikačnému predkolu.

Meno víťaza trofeje, ktorá sa udeľuje od roku 1974, sa dozvieme niekedy počas konferenčného finále alebo pred finále Stanleyho pohára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL