Daňo verí, že v NHL nepovedal posledné slovo

Slovenský útočník Marko Daňo sa nepripojí k tímu Columbus Blue Jackets v dohrávanej porcii sezóny 2019/20, po ktorej bude obmedzeným voľným hráčom. Jeho cieľom bude následne aj naďalej bojovať o presadenie sa v NHL.

Dvadsaťpäťročný trenčiansky odchovanec momentálne poctivo trénuje na to, aby bol v čo najlepšej pozícii, aby sa mu presadiť v kanadsko-americkej súťaži podarilo v budúcom ročníku. V tom aktuálnom dostal šancu len v troch zápasoch, čo bolo najmenej v kariére.

„Chcem zostať v zámorí. Zatiaľ sa tam však nič nerieši, lebo riešia stále túto sezónu, ktorú chcú dohrať. Na tú ďalšiu sezónu nikto nemyslí. Ja som v pokoji a zodpovedne sa pripravujem na tú ďalšiu sezónu,“ povedal Daňo pre SZĽH. „Som si istý, že posledné slovo v NHL som ešte nepovedal.“

Daňo bol draftovaný Columbusom v roku 2013 z celkového 27. miesta a hoci v nováčikovskej sezóne 2014/15 podával slušné výkony, následne mala dráha jeho kariéry zostupný trend. Nedarilo sa mi v Chicagu, Winnipegu ani Colorade. V tejto sezóne nepomohol ani návrat k Blue Jackets. Na Európu však stále nemyslí.

„Verím, že s agentom nájdeme mužstvo, ktoré bude mať o mňa záujem. Uvidíme, kedy to bude,“ poznamenal Daňo, ktorý doteraz odohral v NHL 141 zápasov so ziskom 19 gólov a 26 asistencií. Uvedomuje si, že jeho cesta bude viesť opäť cez dvojcestnú zmluvu. „Na nič iné pomýšľať ani nemôžem. Verím, že s agentom nejakú získame a budeme spokojní.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 07. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL