Tatar: Bude to skvelá skúsenosť, vždy som mal rád atmosféru turnajov

Hoci to na play-off tento rok nevyzeralo, pandémia dala šancu bojovať o Stanleyho pohár aj tímu Montreal Canadiens, v ktorom pôsobí aj Tomáš Tatar. Ten sa teší na to, ako so spoluhráčmi vyzvú ambicióznejší Pittsburgh.

„Je to skvelá skúsenosť. Som si istý, že veľa chalanov, ktorí zažijú play-off po prvýkrát, si to užije. Je to odlišná úroveň. Je zábavné bojovať o Pohár. Som si istý, že si to užijú, a snáď zvedieme proti Pens dobrú bitku. Majú dobrý tím, ale v play-off nikdy neviete, čo sa môže stať. Myslím si, že budeme pripravení,“ povedal Tatar pre klubový web.

Dvadsaťdeväťročný Dubničan neváhal so svojim návratom do zámoria, kde nechýbal už na prvom tréningu tréningového kempu. Z jeho úsmevov bolo zrejmé, že ho prítomnosť na ľade teší, čo dokázal aj svojimi slovami.

„Keď ste nehrali od marca, tak vám začne hokej chýbať. Všetci sme boli nadšení, že sme opäť videli spoluhráčov, čo bolo úžasné. Aby som bol úprimný, dosť mi chýbali. Je fan byť naspäť,“ skonštatoval Tatar.

Tatar sa po dokončení tréningového kempu spolu so spoluhráčmi vyberie do Toronta, kde budú dohrávať ročník tímy z Východnej konferencie. Hoci v aréne nebudú diváci a 11 z 12 tímov príde aj o výhodu domáceho prostredie, najproduktívnejší Slovák v sezóne sa na zápasy teší a nad tzv. „bublinou“ nepremýšľa.

„Nepremýšľal som o tom, ale môže to vyzerať podobne, akoby sme boli na medzinárodnom turnaji, kde zostávate so spoluhráčmi na hoteli. Ja osobne som mal tieto turnaje vždy rád, od majstrovstiev sveta do 18 rokov až po Svetový pohár. Ja zábavné byť s chlapcami, užívate si ich prítomnosť. Snažíte sa na tomto všetkom nájsť pozitíva a pre mňa to je byť súčasťou tímu a byť so spoluhráčmi na hoteli, baviť sa s nimi,“ dodal Tatar.

Encore plus de nouveaux joueurs à Brossard! 😁

We've got more new Habs in Brossard! #GoHabsGo | 👋 @TomasTatar90 pic.twitter.com/clvnA52jhc

— Canadiens Montréal (@CanadiensMTL) July 11, 2020



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 07. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL