Flames rozhodli o osude Ružičku. Pocestuje do Edmontonu?

Tím Calgary Flames v sobotu uzavrel rozšírenú zostavu, s ktorou sa vyberie na play-off do Edmontonu. Medzi 31 hráčmi je 17 útočníkov, 10 obrancov a štyria brankári. V hre o nomináciu bol aj Adam Ružička.

Na slovenského útočníka smerovali v úvodných dňoch kempu pozitívne slová od trénera i manažéra, no nakoniec škrty neprežil. Hlavný tréner Geoff Ward informoval, že sa do tímu pre play-off nedostali Ružička, Matthew Philips, Glenn Gawdin a Connor Mackey.

Pre dvadsaťjedenročného bratislavského rodáka bola účasť v kempe veľmi dobrou školou a mohol by z nej ťažiť v budúcnosti.

„Ukázalo mi to, že so mnou počítajú do budúcna. Je dobré, že ma sem zavolali a ukázali, že som sa počas sezóny zlepšil. Bolo to pre mňa skutočne dobré,“ poznamenal Ružička. „Chlapci chcú vyhrať Stanleyho pohár, a ta brali skutočne vážne každý tréning a v modelových zápasoch každé striedanie. Je to mňa dobrá skúsenosť.“

Ružička, ktorého Flames draftovali v roku 2017 z celkového 109. miesta, debutoval v tomto ročníku v profesionálnom hokeji. V 54 zápasoch v drese Stocktonu z nižšej AHL zaznamenal 27 bodov za 10 gólov a 17 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 07. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL