Coyotes dali Hallovi ponuku na viacročný kontrakt. Suma ho asi nenadchla

Tím Arizona Coyotes sa v týchto dňoch nespája len s drámou ohľadom bývalého generálneho manažéra Johna Chayku. Stále sa rieši aj budúcnosť Taylora Halla, ktorého by si klub z Glendale chcel udržať.

Majiteľ Coyotes, výkonný riaditeľ a asistent generálneho manažéra sa bez Chayka pred pár týždňami stretli s Hallom v reštaurácii, aby sa rozprávali o predĺžení spolupráce. Už vtedy sa povrávalo, že tím urobil potenciálnemu neobmedzenému voľnému hráčovi ponuku.

Ako prvý zo serióznejších zdrojov priniesol informácie o danej ponuke John Gambadoro, ktorý 23 rokov pokrýva arizonský šport pre miestne rádio Arizona Sports. Podľa jeho informácií klub predložil na stôl päťročnú zmluvu v hodnote 7 miliónov amerických dolárov ročne.

Hall v súčasnosti zarába ročne 6 miliónov amerických dolárov a ak by vstúpil na trh s voľnými hráčmi, bol by takým žiadaným artiklom, že by bez problémov získal lukratívnejšie ponuky. V 28 rokoch by pritom mohol chcieť čo najdlhšiu zmluvu, ktorá by mu dala väčšiu istotu.

Keď mu totiž vyprší päťročná zmluva, bude mať 33 rokov a mohol by mať komplikácie nájsť si v lige lukratívny kontrakt. Aj iné tímy by však pri jeho minulosti so zraneniami mohli byť opatrnejšie. O to je väčší dôvod myslieť si, že sa jeho agent bude snažiť ročnú hodnotu novej zmluvy maximalizovať čo najviac to pôjde.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 07. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL