Colorado a Vegas sa o brankárskej jednotke rozhodnú v skupine o nasadenie

Tímy Colorado Avalanche a Vegas Golden Knights sa stretnú v skupine o nasadenie, v ktorej budú riešiť jeden rovnaký problém – kto bude brankárskou jednotkou pre play-off.

Tréner Avalanche Jared Bednar v utorok povedal, že priestor v bráne počas skupiny o záchranu dostanú Philipp Grubauer aj Pavel Francouz a následne sa rozhodne o tom, kto bude štartujúcim brankárom v otváracom zápase prvého kola.

„Obaja brankári budú chytať v prípravnom zápase, dáme im obom priestor proti reálnemu súperovi. Očakávam, že si tiež podelia zápasy v skupine o nasadenie. Rád by som bol, ak by mali za sebou pár zápasov pred štartom play-off. Naše rozhodnutie o jednotke pre prvý zápas play-off príde niekedy medzi terajškom a štartom play-off,“ poznamenal kormidelník.

Grubauer mal v tejto sezóne bilanciu 18-12-4 s 91,6% úspešnosťou zákrokov, Francouz kryl 92,3 % striel pri bilancii 21-7-4.

Rovnaký prístup zvolí aj tréner „Zlatých rytierov“ Peter DeBoer, ktorý sa bude rozhodovať medzi dlhodobou jednotkou tímu Marc-Andre Fleurym a posilou pred prestupovou uzávierkou Robinom Lehnerom.

„Môj plán je, že obaja budú chytať v skupinovej fáze. Myslím si, že po štvormesačnej pauze chcete mať pred play-off všetky možné informácie, aby ste mohli urobiť správne rozhodnutie. Obaja zrejme zasiahnu do dvoch duelov a potom budeme mať náročné rozhodovanie,“ skonštatoval DeBoer.

Fleury, ktorý doteraz štartoval vo všetkých 27 zápasoch play-off v klubovej histórii, mal v základnej časti bilanciu 27-16-5 s 90,5% úspešnosťou zákrokov. Po príchode Lehnera mal bilanciu 2-2-0 s 89,4% úspešnosťou zákrokov, kým Švéd kryl 94,0 % striel pri bilancii 3-0-0.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL