Černák tvrdí, že Tampa skupinu o nasadenie nepodcení. Bude problém vypnúť od hokeja?

Tampa Bay odštartuje dohrávku v skupine o nasadenie, z ktorej sa vypadávať nebude. Slovenský obranca Erik Černák si nemyslí, že by to spôsobilo nižšie nasadenie jeho mužstva. Pôjde totiž o veľmi dôležité zápasy, ktoré stanovia tón do skutočného play-off.

„Hráme zápasy proti veľmi dobrým tímom a musíme sa uistiť, že budeme pripravení na prvé kolo, takže budeme hrať najlepšie, ako vieme. Budeme sa snažiť zlepšovať všetky aspekty našej hry,“ povedal Černák.

Lightning sa v skupine o nasadenie postupne stretnú s Washingtonom, Bostonom a Philadelphiou, pričom prvý duel odohrajú už v pondelok. V prípravnom zápase si poľahky poradili s Floridou 5:0. Stačil tento duel na to, aby sa tím pripravil?

„Zápas to bol pre nás dobrý. Urobili sme počas neho veľa dobrých vecí. Samozrejme, bolo to iné, ako hrať modelové zápasy proti svojim spoluhráčom. Konečne sme mohli cítiť zápasové nasadenie a zmerať si sily s iným tímom. Urobili sme tam dobré veci a teraz sa musíme koncentrovať na nasledujúce tri tréningy pred pondelkovým zápasom,“ odvetil Černák.

Hráči nezriedka potrebujú od hokeja vypnúť, keď majú za sebou náročné zápasy alebo ťažké prehry. V bubline, ktorú NHL pripravila v dvoch kanadských mestách Toronto a Edmonton, to nemusí byť také ľahké. Košický rodák však naznačuje, že aj na to organizátori mysleli.

„Stopercentne je to iné, pretože tu ste neustále okolo chalanov a dokonca aj okolo hráčov iných tímov, takže to bude iné, ale pripravili to tu dobre, je tu plno vecí, ktorými sa môžete zabaviť. Máte tu aj možnosti, aby ste boli sami a nemysleli na hokej, takže si nemyslím, že to bude problém,“ skonštatoval Černák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL