Bruins už vedia, koho dnes pošlú do brány

Boston čaká prvý zápas skupiny o nasadenie už v nedeľu proti Philadelphii. Vyzerá to tak, že v ňom nebude môcť počítať s brankárkou jednotkou. Tuukka Rask totiž v sobotu netrénoval, pretože sa necíti dobre.

Bruins plánovali vstúpiť do prvého zápasu s Raskom v bráne, ale sú si vedomí toho, že majú v zálohe pripravenú tiež veľmi dobrú možnosť – Jaroslava Haláka, ktorý si v tomto ročníku podelil s fínskym spoluhráčom Jenningsovu trofej.

„Necítil sa dobre, takže bol dnes neschopný účasti. Som si istý, že bude nasledovať otázka, či bude v nedeľu chytať. Musíme sa s Tuukkom porozprávať ešte neskôr, aby sme videli, na čom je. Ak nebude Chytať, Jaro Halák bude pripravený,“ povedal tréner Bruce Cassidy.

Obaja brankári chytali vo štvrtkovom prípravnom zápase proti Columbusu. Rask inkasoval tri góly z 20 striel v prvej polovici duelu, Halák kryl všetkých 10 striel v zvyšku stretnutia.

Už určite nemožno počítať s tým, že do nedeľného zápasu zasiahnu útočníci Ondřej Kaše a Nick Ritchie. Prvý menovaný je už síce v Toronte, ale zatiaľ nekorčuľoval s tímom. Kompletný tréning však absolvoval Brad Marchand, ktorý vynechal záver duelu proti Blue Jackets. V nedeľu by hrať mal.

„Povedal by som, že dôvod, pre ktorý opustil predošlý duel, mu nezabráni v tom, aby zajtra hral. Vyzeral v poriadku. Sú tam nejaké následne toho zranenia, ktoré budeme monitorovať, ale myslím si, že bude na hranie plne pripravený vždy, keď sa ho opýtate,“ poznamenal Cassidy.

DOPLNENÉ: Matt Porter z denníka Boston Globe tvrdí, že tréner Bruins Bruce Cassidy odhalil brankára, ktorého pošle v dnešnom zápase do brány. Bude ním Jaroslav Halák, pretože Rask sa cítil v sobotu zle a vynechal tréning. Kormidelník dúfa, že sa v pondelok vráti na ľad.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL