Zažijeme dnes návrat Šesťorkina? Fast hrať určite nebude

Tím New York Rangers plánoval vstúpiť do série proti Caroline s Igorom Šesťorkinom v bráne. Nakoniec to však bol Henrik Lundqvist, kto štartoval v stretnutí končiacom výsledkom 2:3 v neprospech „Blueshirts“. Kto bude stať medzi žrďami v pondelok?

Šesťorkin v sobotu nebol schopný účasti, ale v nedeľu už trénoval a mohol by byť tímu k dispozícii pred odvetou proti Hurricanes. Tréner David Quinn však po tréningu povedal, že rozhodnutie o štartujúcom gólmanovi ešte neurobil a že si nie je nasadením mladého Rusa istý.

Dvadsaťštyriročný rodák z Moskvy v tomto ročníku debutoval v NHL. V prvých 12 zápasoch mal bilanciu 10-2-0 s 93,2% úspešnosťou zákrokov. Lundqvist, ktorý v sobotu chytil 34 striel, mal pri bilancii 10-12-3 90,5% úspešnosť zákrokov. Rangers majú k dispozícii aj Alexandara Georgieva, ktorý v tejto sezóne kryl 91 % striel pri bilancii 17-14-2.

Quinn tiež komentoval stav útočníka Jespera Fasta, ktorý opustil sobotný duel už po 32 sekundách, keď do neho tvrdo vrazil obranca Hurricanes Brady Skjei. V pondelok hrať nebude. Nahradiť by ho mohol Vitalij Kravcov alebo Steven Fogarty, ktorí v nedeľu trénovali s hlavnou skupinou.

Obranca Tony DeAngelo a útočník Mika Zibanejad v nedeľu netrénovali, ale Quinn povedal, že na zápas budú pripravení.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL