Je vykúpenie dánskeho útočníka Detroitu pravdepodobné?

Tím Detroit Red Wings pomaly odchádzajú z rozpočtu nevýhodné zmluvy a momentálne ho najviac ťažia tie, ktoré podpísali útočníci Justin Abdelkader a Frans Nielsen. Ich výmena nebude ľahká, mohlo by byť riešenie vykúpenie zo zmluvy?

To by sa mohlo dotknúť najmä tridsaťšesťročného Nielsena, ktorý zaťažuje platový rozpočet sumou 5,25 milióna amerických dolárov a v poslednej sezóne zaostal za očakávaniami, keď zaznamenal len štyri góly a päť asistencií v 60 zápasoch.

Helene St. Jamesová z denníka Detroit Free Press si však myslí, že aj napriek tomu je vykúpenie Nielsena zo zmluvy nepravdepodobné.

„V jeho kontrakte zostávajú dva roky. Pochybujem, že by ho Steve Yzerman vykúpil zo zmluvy, pretože by ho to stálo okolo 3,4 milióna dolárov v platovom rozpočte v ročníku 2020/21 a takmer 4,4 milióna dolárov v ročníku 2021/22. Nielsen je stále dobrý korčuliar a nahrávač, a dá sa na neho spoľahnúť v oslabeniach,“ poznamenala zámorská novinárka.

„Stále môže byť cenný pre Red Wings a ak by dokázal nabrať trochu sebadôvery s dobrou sezónou 2020/21, stále je tam šanca, že by ho Yzerman mohol vymeniť pred uzávierkou prestupového obdobia v roku 2022, podobne, ako to urobil v tomto roku s Mikeom Greenom.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 08. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL