Joe Thornton by mohol byť na ceste do Švajčiarska

Joe Thornton si počas kariéry užíval veľa úspechov. Od vysoko cenenej nádeje po superhviezdu, vždy sa mu darilo, kam prišiel. Jeho zručnosti a skúsenosti by teraz mohli smerovať na „starý kontinent“.

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet tvrdí, že skúsený center tímu San Jose Sharks by mohol zakotviť vo švajčiarskej lige. Zmysel by to určite dávalo.

Thornton by sa vo Švajčiarsku mohol udržovať v kondícii predtým, ako NHL odštartuje novú sezónu, k čomu nedôjde skôr ako v decembri. Navyše, v krajine trávi každý august, pretože mu odtiaľ pochádza manželka.

Ešte ako mladý vo švajčiarskej najvyššej súťaži pôsobil počas úplnej výluky v drese Davosu. Vrátil sa doň aj o osem rokov neskôr, keď kolektívne vyjednávania v NHL skrátili sezónu 2012/13 na polovicu.

Štyridsaťjedenročný „Jumbo Joe“ odohral v tejto sezóne 70 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem gólov a 24 asistencií. Stále má chuť bojovať o prvý Stanleyho pohár v kariére. Sharks však v tomto roku šancu nedostali, a tak je bez hokeja od marca.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 08. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL