Potrebujeme viac zákrokov, povedal Cassidy o Halákovi. Dúfa, že sa Rask v stredu vráti

Tím Boston Bruins vo svojom prvom zápase v skupine o nasadenie nepripomínal tím, ktorý v základnej časti docválal k Prezidentovej trofeji. Philadelphia pôsobila lepšie a zaslúžene vyhrala 4:1. Všetky štyri góly Flyers inkasoval z 29 striel Jaroslav Halák.

A hoci slovenský brankár nebol problémom a neinkasoval žiaden vyložene lacný gól, neurobil ani žiaden veľký zákrok. Dokonca tréner Bruce Cassidy po zápase priznal, že by sa Bruins jeden či dva zákroky navyše od brankára „1B“ hodili.

„Zreteľne sme potrebovali viac zákrokov,“ povedal tréner po zápase. „Tie chyby... všetko to boli dobré góly, dobré zakončenia. Možno ten druhý cez neho prekĺzol. Neviem, vyzeralo to však tak, že mu bránil vo výhľade Lauzon. Okrem toho to boli dobré strely.“

„Samozrejme, keď sami strelíme len jeden gól, tak potrebujeme viac zákrokov. Zvyčajne sa pozriete na brankára a opýtate sa: Inkasoval lacné góly? Nie. Zišlo sa nám v dnešnej situácii viac zákrokov? Áno. Na konci dňa však rozhodli chyby, ktoré sa stali predtým, ako puk prišiel k nemu. Myslím si, že bol fajn, ale ak sme mali vyhrať, potrebovali sme pár zákrokov navyše.“

Cassidy dúfa, že v stredajšom zápase bude štartovať Tuukka Rask, ktorý v sobotu netrénoval a v nedeľu nechytal pre chorobu.

„Očakávame a dúfame, že bude v stredu v bráne. Uvidíme však, či bude v pondelok na ľade. To nám dá lepšiu predstavu, ako sa cíti, a od toho sa odrazíme. Je dôležitou súčasťou nášho mužstva a bolo mi povedané, že sa už cíti lepšie. Ja som sa s ním však nerozprával,“ poznamenal Cassidy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL