Chára opäť podporil BLM. Proti Flyers tím neukázal svoj potenciál, tvrdí

Pred nedeľným zápasom hráči Bruins symbolicky bojovali proti rasizmus, potom im nezostala energia na boj proti hráčom Philadelphie.

Hráči na čele s kapitánom Zdenom Chárom prišli do Scotiabank Arény v Toronte v troch variantoch čiernych tričiek, ktorými podporili hnutie Black Lives Matter, ktoré v súčasnosti v Spojených štátoch amerických nabralo na popularite.

pic.twitter.com/mGJqvwQCUH

— Boston Bruins (@NHLBruins) August 2, 2020

Slovenský obranca mal na sebe tričko s nápisom „Eracism“, ktoré v sebe spája dve slová: „vymazať“ a „rasizmus“. Ďalšie tričká na sebe niesli nápisy „Koniec rasizmu“ a „Počúvaj. Uč sa. Meň.“

V samotnom zápase potom Bruins nestíhali húževnatému tímu Philadelphie, ktorý ich porazil v prvom zápase skupiny o nasadenie hladko 4:1. Chára po zápase hovoril, že Bruins neukázali svoju tvár a dokážu hrať lepšie.

„Myslím si, že si všetci uvedomujeme, že dokážeme hrať lepšie,“ povedal Chára, ktorý v zápase odohral 17 minút so štyrmi bodyčekmi, dvoma blokmi a jedným mínusovým bodom.

„Ide o zjednodušenie určitých herných situácií, lepšie manažovanie puku a lepšie rozhodnutia pri hre s pukom. Som si istý, že je to niečo, čo budeme chcieť zlepšiť. Musíme si uvedomiť, že každý je teraz plný síl a cíti sa dobre, a tak musíme hrať jednoduchšiu hru.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL