Černák si opäť našiel Wilsona: Takto sa zahral na „policajta“ + video

Slovenský obranca Erik Černák a kanadský útočník Tom Wilson majú medzi sebou zrejme špeciálny vzťah. Láka ich to k sebe vždy, keď sa nájde príležitosť. A našla sa aj v pondelkovom zápase o nasadenie, v ktorom Tampa zdolala Washington 3:2 po nájazdoch.

Po otvorení druhej tretiny lietal Wilson po ľade s cieľom zrážať sa so súpermi, keď najskôr zozadu narazil na mantinel Ryana McDonagha a krátko po tom bodyčekoval aj Alexa Killorna. Černák si to všimol a ako taký „policajt“ prikorčuľoval k útočníkovi Capitals, ktorého držal pri striedačke Lightning.

„Černák vykročil v ten správny čas,“ povedal spoluhráč Pat Maroon. „Myslím si, že sme k nim boli dôrazní. Viete, takýmto tímom potrebujeme byť.“

„Musíte sa postaviť a zareagovať. A tam to bolo urobené veľmi dobre,“ povedal komentátor Brian Engblom.

Erik Cernak goes after Tom Wilson near the bench. #tblightning. “You have to stand up and respond,” Brian Engblom said. “And that was very good right there.” pic.twitter.com/Rmlw5bY5DG

— Joe Smith (@JoeSmithTB) August 3, 2020

Černák a Wilson majú za ostatné dve sezóny medzi sebou bohatú históriu naťahovačiek a dokonca sa spolu už aj pobili. V minulom marci mal navrch kontroverzný útočník, kým košický rodák sa musel vyrovnať so stratou zubu:



Vráťme sa však ešte k pondelkovému duelu. Černáka sa už skôr počas neho snažil pri vhadzovaní v prvej tretine vyprovokovať Brenden Dillon, ale skončilo to len menším pošťuchovaním:

And we have a nice little stick spat between #TBLightning's Erik Cernak and #AllCaps' Brenden Dillon, which draws attention from the officials #WSHvsTBL pic.twitter.com/35Nsr5s9pn

— 𝙼𝚊𝚛𝚒 𝙵𝚊𝚒𝚎𝚕𝚕𝚘 (wears a mask) (@faiello_mari) August 3, 2020


Černák v zápase odohral 20 minút a 42 sekúnd, počas ktorých zaznamenal plusový bod, jeden blok a dve trestné minúty za hrubosť, ktoré dostal práve za situáciu z úvodu druhej dvadsaťminútovky.

Zaujíma vás F1? Navštívte F1.mne.sk →


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL