Nepríjemné: Muzzin skončil na nosidlách a musel opustiť bublinu + video

Toronto vyhralo utorkový zápas proti Columbusu 3:0, aby vyrovnalo stav série na 1:1. Pocity radosti však obmedzovali obavy zo zdravotného stavu obrancu Maple Leafs Jakea Muzzina.

Muzzin totiž len dve minúty pred koncom zápasu stratil pri osobnom súboji s Pierre-Luc Duboisom pevnú pôdu pod nohami, spadol a následne narazil hlavou do nohy Olivera Bjorkstranda. Našťastie zostal pri vedomí.

Tridsaťjedenročný „zadák“ sa pokúsil z ľadu vstať, ale nepodarilo sa mu to a po rozhovore so zdravotníkmi skončil na nosidlách. Neskôr sa ukázalo, že bol prevezený rovno do miestnej nemocnice, ktorá pochopiteľne nie je v prísne izolovanom prostredí bubliny.

Už len tá skutočnosť znamená, že by Muzzin mohol vynechať najbližšie dva zápasy svojho tímu. Podľa ligových pravidiel karantény totiž pri negatívnych testoch na koronavírus trvá minimálne štyri dni, kým sa hráč bude môcť pripojiť naspäť k tímu, ak už raz opustil bublinu.

„Určite sa na to pozeralo ťažko, hlavne preto, ako veľmi máme toho chlapíka radi. To, čo prináša nášmu tímu, je nevyčísliteľné,“ skonštatoval kapitán John Tavares.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL