Bruins vyhrali Prezidentovu trofej, ale nasadení vyššie ako na 3. mieste nebudú

Ak by sa základná časť dohrala a tím Boston Bruins by bol naďalej držiteľom Prezidentovej trofeje, mal by výhodu domáceho prostredia zaistenú až do finále Stanleyho pohára ako prvý nasadený tím. Tým už tento rok byť nemôže aj napriek ovládnutiu skrátenej základnej časti.

Boston bol jediným tímom NHL, ktorý v tomto ročníku dokázal nazbieral trojciferný počet bodov a pred ďalším prenasledovateľom v boji o Prezidentovu trofej mal šesťbodový náskok so zápasom k dobru. Napriek tomu o právo byť prvým nasadeným tímom už prišiel.

Bruins dokonca vďaka dvom prehrám v skupine o nasadenie prišli aj o možnosť byť druhým nasadeným tímom. Momentálne môžu byť najlepšie tretí. Ak však Washington vo štvrtok zdolá Philadelphiu po predĺžení alebo nájazdoch, zostane im len štvrtá pozícia.

„No, je to na nič, nebudem vám klamať. Poznali sme pravidlá a vedeli sme, že stratíme trochu z našej výhody, ktorú sme získali. Boli by sme radšej prvým nasadeným tímom? Určite,“ povedal tréner Bruce Cassidy po prehre 2:3 s Tampou Bay.

„Medvede“ doteraz nevyhrali ani jeden zápas z troch – pred prehrou s Lightning podľahli aj Columbusu v príprave a Philadelphii v prvom zápase skupiny o nasadenie. Posledný zápas pred prvým kolom play-off odohrajú v nedeľu proti Washingtonu.

„Myslím si, že ak chcete v play-off uspieť, musíte aj tak zdolať každý tím. Situácia je taká, aká je. Myslím si, že najhoršie, čo sa nám môže stať, je, že prídeme o našu šatňu v tréningovej hale. To je všetko. Je mi jedno, na akom mieste skončíme. Musíme sa len koncentrovať na našu hru a pokúsiť sa v nedeľu vyhrať,“ poznamenal pragmatický Tuukka Rask.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL