Český talent Red Wings medzi hráčmi, ktorých tímy uvoľnili na hosťovanie

Tím Detroit Red Wings oficiálne oznámil, že nádejní mladíci Filip Zadina a Moritz Seider strávia najbližšie mesiace hraním hokeja v Európe. Ich kroky nasledujú aj ďalší hráči.

Devätnásťročný Seider, ktorý na debut v NHL stále čaká, putuje na hosťovanie do Mannheimu z nemeckej DEL a o rok starší Zadina, ktorý v tejto sezóne odohral za Detroit 28 zápasov so ziskom 15 bodov (8+7), do tímu HC Oceláři Třinec z Českej extraligy.

AHL sa nezačne hrať skôr ako 4. decembra a NHL pravdepodobne tiež nebude hrať skôr, a tak sa mladíkom dáva šanca pokračovať vo svojom rozvoji v Európe namiesto toho, aby boli niekoľko mesiacov bez zápasového nasadenia. Využilo to už niekoľko tímov pred piatkom i v samotný piatok.

Los Angeles v rovnaký deň uvoľnilo obrancu Tobiasa Bjornfota tímu Djurgardens IF zo švédskej SHL, Rangers obrancu Jegora Rykova moskovskému CSKA z KHL, Philadelphia útočníka Linusa Sandina švédskemu HV71, Toronto útočníka Jehora Korškova ruskému Lokomotivu a Washington útočníka Aliekseia Protasa bieloruskému Dinamu Minsk z KHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL