Nevydarené narodeniny Crosbyho: Zatvára sa okno na úspech?

Hviezdny center Sidney Crosby mal v piatok 33. narodeniny. Po štvrtom zápase kvalifikačnej série proti Montrealu však náladu na oslavy nemal. Pittsburgh totiž prehral 0:2, aby vypadol z boja o Stanleyho pohár skôr, ako mnohí očakávali.

„Je skutočne ťažké to zhodnotiť,“ hovoril Crosby o tom, čo mohlo byť dôvodom vypadnutia. Uznal však, že okno na majstrovský titul by sa mohlo pomaly zatvárať: „To je úprimná pravda, ak sa to všetko snažíme rozložiť. Celkovo je to ťažké zhodnotiť.“

Penguins vyhrali v Crosbyho ére svoj druhý a tretí Stanleyho pohár v rokoch 2016 a 2017. V tomto roku vstupovali do predkola ako piaty tím Východnej konferencie a čelili tímu z 12. miesta. Napriek tomu sa zmohli len na jednu výhru.

Tá výhra je pritom ich jediná z posledných 10 zápasov play-off od 3. mája 2018, keď čelili Washingtonu. Vlani ich vyradili v štvorzápasovej sérii už v prvom kole newyorskí Islanders.

„Iba to ukazuje, aké ťažké je vyhrávať. Hovoríme tu o troch úplne rozdielnych sezónach. Tri úplne iné tímy,“ poznamenal tréner Mike Sullivan.

Crosby vyhral všetky tri tituly aj s Jevgenijom Malkinom a Krisom Letangom. Na zisk svojho štvrtého titulu im už veľa priestoru nezostáva.

„S rastúcim vekom je to možné. Ale môžem hovoriť len za seba. Samozrejme, že by som rád zostal o trochu zdravší a odohral plnú sezónu,“ poznamenal Crosby, ktorý zaznamenal 47 bodov (16+31) v 41 zápasoch základnej časti. V play-off pridal dva góly a asistenciu.

Malkin si zo štvorzápasovej série odniesol jednu asistenciu a Letang nebodoval. Obranca však verí, že by ešte šanca na titul prísť mohla: „Myslím si, že stále veríme v jadro tohto tímu. Myslím si, že toho ešte máme v nádrži dosť. V tomto roku sme nedohrali dostatočne dobre, aby sme vyhrali, ale verím v skupinu hráčov, ktorú tu máme.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL