Penguins budú môcť teraz riešiť brankárov. Skúsia vymeniť aj Letanga?

Tím Pittsburgh Penguins mal pred štartom dohrávky sezóny 2019/20 brankársku dilemu – koho poslať do brány. Po neúspešnej štvorzápasovej sérii proti Montrealu bude mať tím teraz opäť brankársku dilemu – koho vymeniť.

Viacero zámorských médií sa zhoduje v tom, že jednou z kľúčových otázok Penguins v období medzi sezónami bude to, aby si vyriešili situáciu v bránkovisku.

Matt Murray aj Tristan Jarry sa môžu stať obmedzenými voľnými hráčmi a ani jeden nepodával také výkony, aby vedeniu tímu uľahčil rozhodnutie. Jarry však aspoň na poslednú chvíľu ukázal, že dokáže chytať aj v play-off, keď v ňom premiérovo dostal šancu v piatkovom zápase.

Jarry ukazoval v tejto sezóne, že je schopný by brankárskou jednotkou, kým Murray v posledných dvoch ročníkoch nepripomínal brankára, ktorý tím doviedol k dvom Stanleyho pohárom. Otázkou však je, či sa ho Penguins vzdajú len tri roky po tom, čo ho uprednostnili pred Marc-Andre Fleurym.

Matt Vendel z Pittsburgh Post Gazette zároveň tvrdí, že na odchode z tímu by nemusel byť len jeden z brankárov: „Mohol by byť Kris Letang vymenený, aby mohli premiešať jadro mužstva? Bude Jim Rutherford pri malom mieste pod platovým stropom myslieť ešte vo väčšom?“

Letang zaťažuje platový rozpočet až sumou 7,25 milióna amerických dolárov a v zmluve má klauzulu umožňujúcu vymenovať mu 18 tímov, do ktorých by akceptoval výmenu, čo znižuje generálnemu manažérovi páku.

Dave Molinari z DK Pittsburgh Sports si myslí, že aj Penguins veria, že z Johna Marina môže byť obranca pre prvý pár, mali by sa Letanga pokúsiť vymeniť. Zvýšili by si tým flexibilitu v platovom rozpočte a ešte by niečo dobré mohli získať ako protihodnotu. Riskantné by to mohlo byť podľa neho vtedy, ak by si tím neudržal Justina Schultza.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 08. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL