Karma? Tvrdo vrazil do Sekeru a zranil sa pri tom + video

Čo v poslednom zápase pred štartom „ostrého“ play-off nechcete je, aby sa vám zranil nejaký hráč. St. Louis sa nepodarilo dohrať posledný zápas skupiny o nasadenie bez ujmy, keď nedeľný duel proti Dallasu nedohral Sammy Blais.

Dvadsaťštyriročný kanadský krídelník v strede druhej tretiny vrazil zozadu do Andreja Sekeru, ktorý práve odohral puk a otočil sa mu chrbtom. Slovenský obranca sa stihol pri páde chytil mantinelu pri striedačke Blues a následne narazil hlavou len o rukavice.

Blaisa rozhodcovia najskôr vylúčili na päť minút za narazenie, neskôr zákrok preskúmali a udelili mu len dvojminútový trest. A hoci by sa zranenie mohlo očakávať skôr u Sekeru, nakoniec ho utrpel iniciátor kontaktu, ktorý zamieril do šatne a už sa z nej nevrátil.

St. Louis odohrá prvý zápas série proti Vancouveru v stredu a Blais absolvuje ďalšie vyšetrenia v pondelok. Vyzerá to tak, že sa zranenie bude týkať jeho pravej nohy/členka, ktoré mu zostali pod padajúcim Sekerom.

Boarding by Samuel Blais on Andrej Sekera. Was reviewed as a five minute major, reduced to a minor penalty. Correct call by officials. Blais needs to avoid or minimize contact here, but Sekera turns a bit at last second to deliver pass. pic.twitter.com/NGUEBF87WA

— NHL Player Safety Watch (@NHLSafetyWatch) August 9, 2020



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 08. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL