Tatar by prijal viac bodov, ale je spokojný. Čaká nás náročná výzva, tvrdí

Slovenský útočník Tomáš Tatar je aj napriek bodovým suchotám po kvalifikačnom predkole spokojný. Cieľ tímu bol splnený a teraz si Montreal môže brúsiť zuby na Philadelphiu, ktorú by chcel poraziť rovnako, ako jej štátneho rivala z Pittsburghu v predkole, proti ktorému mu veľa ľudí neverilo.

„Bude to opäť náročné kolo. Zaistili si najlepšiu pozíciu, čím ukázali, že sú dobrým tímom. Celú sezónu až po prerušenie mali hladkú. Bude to náročná výzva, ale také bolo pre nás aj prvé kolo,“ povedal Tatar. „Je to tím, ktorý pracuje tvrdo. Hrajú štruktúrovane, majú štyri dobré útoky a aj skúsenosti. Bude to náročne, ale tešíme sa na to.“

Pre niektorých hráčov Canadiens by mohla mať séria špeciálny význam. Na lavičke Flyers totiž ako asistent trénera stojí Michel Therrien, ktorý v rokoch 2013 až 2017 viedol „Habs“ počas svojho druhého pôsobenia v organizácii. Mohli by byť jeho niekdajší zverenci motivovanejší?

„Určite. Niektorí chlapci pod ním hrali, ja som tú skúsenosť nemal, takže som nemal šancu spoznať ho tak dobre. My však chceme len vyhrať. To je to podstatné a nezáleží na tom, kto je na ich lavičke. My sa budeme koncentrovať na nás,“ tvrdí Tatar.

V sérii proti Penguins nastupoval Tatarov útok proti útoku Sidneyho Crosbyho, a preto bol pomerne tichý a jeho členovia vyprodukovali len tri asistencie. V sérii sa však ukázali v dobrom svetle mladíci, ako Artturi Lehkonen, Jesperi Kotkaniemi či Nick Suzuki.

„Darilo sa im skvelo. Našou úlohou bolo hrať proti Crosbyho útoku a odviedli sme s tým solídnu prácu. Mladíci hrali skvelo a strelili dôležité góly. Celkovo si myslím, že celý tím hral veľmi dobre. Preto sme postúpili. Hrali sme spoločne, boli sme na jednej lodi a ak sa každý tak obetuje, budeme mať šancu postúpiť aj do ďalšieho kola,“ poznamenal Tatar.

Dvadsaťdeväťročný Dubničan v prvých štyroch zápasoch nebodoval ako jeden zo šiestich hráčov, ktorí absolvoval všetky štyri stretnutia. A hoci bol spokojný s tým, že jeho útok odviedol svoju prácu proti elitnej formácii súpera, prijal by aj nejaké body, najmä po plodnej základnej časti, v ktorej zaznamenal 61 bodov v 68 dueloch.

„Áno, určite. Myslím si, že som mal šance, len som nemal dostatok šťastia, aby puk skončil v bráne. Aby som bol úprimný, veľmi ma netrápi, či som na streleckej listine. Sme tu ako jeden tím, prešli sme a myslím si, že to je to, na čom by sme sa mali koncentrovať. Určite vyzerá lepšie, ak sú štatistiky vyššie, ale mali sme v tej sérii určitú úlohu a myslím si, že sme odviedli dobrú robotu,“ dodal Tatar.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL