Tortorella bráni Keefeho z Toronta: Štve ma to, za čo ho kritizujú

Hlavný tréner Columbusu John Tortorella je známy svojím neospravedlniteľným prístupom, ale tentoraz sa postavil, aby vyjadril podporu trénerovi Toronta Sheldonovi Keefemu, ktorého mužstvo vyradili v predkole práve Blue Jackets.

„Jednoducho sa neviem preniesť cez to, že ľudia útočia na Sheldona Keefeho a jeho zbor, pokiaľ ide o prácu, ktorú odviedol s tým tímom Maple Leafs. Odviedli s tým tímom úžasnú robotu,“ povedal Tortorella pre The Athletic.

„Niektoré veci, ktoré som čítal, niektoré veci, ktoré som včera večer videl... jednoducho ma to štve, keď sa to deje kolegovi v tejto lige. Viem, že je to Toronto, skvelé mesto, veľké hokejové mesto, láskyplné, no niektorým veciam, za ktoré sú kritizovaní, neverím. Len to ukazuje, že ľudia nemajú ani potuchy o tom, čo sa deje v tejto hre. Chcem ho len podporiť.“

Po tom, čo boli Maple Leafs v poslednom zápase série vynulovaní, mnoho fanúšikov a kritikov začalo ukazovať prstom na Keefeho a jeho trénersky zbor. Leafs nedokázal vyhrať sériu play-off od roku 2004.

Obaja tréneri majú spoločnú minulosť. Tampa Bay draftovala Keefeho v roku 1999 a o rok neskôr sa na jej lavičku postavil práve Tortorella. Pod jeho vedením odohral v NHL 125 zápasov so ziskom 12 gólov a 12 asistencií.

Keefe je hlavným trénerom Toronta od novembra. Do prerušenia sezóny dosiahol bilanciu 27-15-5.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL