Poškodili ich? Rozhodovanie v prvom zápase bolo podozrivé, tvrdí rekordér Jones

Akoby prehra v štvrtom najdlhšom zápase histórie NHL nebola dostatočne tvrdá, tím Columbus Blue Jackets opúšťal ľad znechutený aj kontroverzným rozhodnutím rozhodcov, ktoré ich potenciálne stalo výhru v prvom zápase série proti Tampe Bay.

Predtým, ako Brayden Point rozhodol o výhre floridského tímu v strede piateho predĺženia, bol útočník Cam Atkinson zastavený v úniku Victorom Hedmanom zákrokom, ktorý si podľa Blue Jackets mal vyžiadať trestné strieľanie.

Very cool no call on this breakaway, NHL. Very cool. #CBJ pic.twitter.com/cGVGqDHa3O

— 1st Ohio Battery (@1stOhioBattery) August 12, 2020

Atkinsonova príležitosť prišla v čase, keď si Columbus odpykával trest za zdržovanie hry.

Keď dostal na túto situáciu otázku obranca Seth Jones, vyjadril sa, že nešlo len o jeden moment, v ktorom rozhodcovia pracovali podozrivo v prospech súpera.

„Bol by som rád, ak by sem rozhodcovia prišli a vysvetlili to. Mňa vylúčili prakticky za rovnakú vec... to rozhodovanie bolo, neviem, trochu podozrivé počas celého večera. Chceli sme vysvetlenie a nikdy sme sa žiadneho nedočkali,“ povedal pre TSN Jones, ktorý stanovil nový rekord NHL, keď odohral 65 minút a 6 sekúnd.

Hlavný tréner John Tortorella nemal záujem sa o kontroverznej situácii rozprávať a hneď na úvod tlačovej konferencie vyzval novinárov, aby sa ho na to nepýtali.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL