McDavid a Draisaitl sa musia zlepšiť po defenzívnej stránke, tvrdí Holland

Hviezdni útočníci Edmontonu, Connor McDavid a Leon Draisaitl, môžu končiť na vrchole kanadského bodovania NHL, no generálny manažér Ken Holland by prijal, aby toho robili viac aj v defenzíve.

„Odpoveďou by bolo áno,“ odvetil Holland, keď sa ho opýtali, či by Oilers potrebovali viac vodcovstva v defenzíve, ako ich veľkého vplyvu na ofenzívu. „Zlepšujú sa, ale v tejto sérii sme hrali proti ostrieľaným hráčom, ktorí získali tri Stanleyho poháre.“

McDavid viedol všetkých hráčov v kvalifikačnom predkole s piatimi gólmi a deviatimi bodmi, zatiaľ čo Draisaitl nazbieral šesť bodov. Edmonton však napriek tomu nedokázal zdolať Chicago, ktoré do série vstupovalo ako 12. tím Západnej konferencie.

Edmonton inkasoval tri a viac gólov v každom zápase série a celkovo ich dostal 16. V tretej sezóne po sebe tak bude chýbať medzi 16 najlepšími tímami bojujúcimi o Stanleyho pohár. Pozitívnom však je, že defenzívny prejav Oilers sa zlepšuje, hoci stále má ďaleko od elity.

„Išli sme z 25. na 17. miesto v počte inkasovaných gólov, ale potrebujeme sa v tom zlepšiť ešte viac. Musíte byť schopní brániť. Nemôžete súpera len prestrieľať. Nemyslím si, že je to len obraz obrany. Je to obraz celého tímu a jeho ochoty držať puk mimo našej brány,“ poznamenal Holland.

Generálny manažér tiež informoval o tom, že útočník Tyler Ennis, ktorý nedohral tretí zápas štvorzápasovej série. Momentálne sa vyrovnáva so zlomeninou pravej nohy. Okrem toho utrpel aj poranenie väzív v členku. Obranca Adam Larsson zase nehral v posledných dvoch dueloch pre problémy s chrbtom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL