Otvorili sa Halákovi dvere do brány Bostonu?

Po nekonečne dlhom zápase medzi Tampou Bay a Columbusom sa Jaroslav Halák stal opäť neskutočne dôležitým členom Bostonu.

Bruins mali otvoriť svoju sériu proti Caroline v utorok, ale pre dlhý skorší duel bol ich otvárací zápas presunutý na stredu. Hneď vo štvrtok sa pritom majú stretnúť opäť. Dva zápasy za dva dni pripravili potenciál pre ďalší štart slovenského brankára.

Tréner Bruce Cassidy nenecháva svojich brankárov chytať v dvoch zápasoch za dva dni a ak by sa to rozhodol urobiť teraz, poprel by celú investíciu Bruins do Haláka. Navyše, Tuukka Rask z nejakého dôvodu vynechal posledný tréning, čo by mohlo značiť, že ani nie je pripravený na takú záťaž.

Zaujímavé je, že práve v utorok – ešte pred prvým západom dňa – Cassidy hovoril o vyťažovaní svojich brankárov v situácii, keď tím čakajú v dvoch dňoch dva zápasy.

„Nemyslím si, že sme mali brankára, ktorého by sme plánovane nasadzovali v dvoch zápasoch za dva dni odkedy tu je Jaro, možno ešte od čias Chudobina,“ poznamenal kormidelník. „Viem, že Jaro to musel raz absolvovať, pretože Tuukka bol zranený. Ale vo všeobecnosti nemáme brankára navrhnutého pre dvojzápasy. Uvidíme, ako sa to vyvinie.“

Halákovu šancu podčiarkuje fakt, že Raskovi sa nedarí v zápasoch, pred ktorými nemal ani deň voľno. Od roku 2005 ich odchytal 16 a 13 z nich prehral. Kryl pritom 90,7 % striel. V situácii, keď mal aspoň deň voľno, má bilanciu 186-87-40 s 91,9% úspešnosťou zákrokov.

Cassidy v utorok povedal, že vo večernom zápase bude štartovať Rask. To však ešte nikto netušil, že Bruins budú nakoniec v akcii v stredu a vo štvrtok. Pošle ho teda do brány dnes, zajtra alebo to riskne s oboma duelmi? To nám povie až čas. Šance Haláka na štart sú však vyššie, ako boli včera.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL