Sekera má za sebou ťažký zápas. Tréner nedáva vinu za góly len jemu

Tretí obranný pár Dallasu, ktorí tvoria Andrej Sekera a Stephen Johns, má za sebou nevydarený otvárací zápas série prvého kola proti Calgary, ktorý skončil prehrou Stars 2:3.

Najskôr Dillon Dube poľahky prešiel cez Sekeru pred strelením svojho druhého gólu na zápase a potom sa od čepele Sekerovej hokejky zmenil smer strely Rasmusa Anderssona, ktorá následne skončila v rohu brány Antona Chudobina. Flames sa znovu ujali vedenia, už definitívne.

„Snažil som sa vyradiť z hry hráča v strede a jeho nechať strieľať z toho ťažkého uhla. Snažil som sa hokejkou puk zblokovať, ale prešiel mi cez hokejku. Také veci sa v športe stávajú,“ poznamenal bojnický rodák.

Johns nakoniec v tretej tretine nehral a tréner Rick Bowness len povedal, že „nebol schopný hrania“. A aj napriek tomu, že sa Sekera a Johns proti Flames trápili, kormidelník nehádzal vinu len na nich.

„Pri tých dvoch góloch z rýchlych útokov súpera sme sa snažili chrániť stred ľadu, ale nechránili sme si našu obranu. Môžete ukazovať prstom na obrancov. Ja však ukazujem rovnaký počet prstov na útočníkov. Musia robiť lepšiu prácu a omnoho skôr vytláčať súpera zo stredu ku krajom,“ povedal Bowness.

„Ich hráči sa na nás rútia vo veľkej rýchlosti, čím nás rozťahujú po ľade a naši obrancovia cúvajú dozadu. A keď sa to stane, potom potrebujete, aby dostali aj nejakú pomoc od útočníkov. Tí útočníci za to môžu rovnako.“

Matthew DeFranks už aj hľadal hráčov, ktorí by mohli nahradiť zraneného Jonhnsa či trápiaceho sa Sekeru. K dispozícii trénerovi bude opäť už aj Taylor Fedun a možnosťou by mohol byť aj Thomas Harley, ak by Stars chceli do zostavy zaradiť rýchlejšieho korčuliara.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL