Zdráha sa tréner Bruins využiť Haláka? Nastúpi dnes on alebo Rask?

Ako sme už písali, odloženie otváracieho zápasu série medzi Bostonom a Carolinou spôsobilo, že sa oba tímy stretnú dvakrát za dva dni. To prináša šancu pre náhradných brankárov, akým je u „Medveďov“ Jaroslav Halák.

K situácii sa teraz vyjadril aj tréner Bruins Bruce Cassidy, ktorý sa ešte nerozhodol, koho pošle vo štvrtok do brány. Očakával, že takéto rozhodnutie bude robiť až pred piatym a šiestym zápasom série, ktoré sa budú tiež hrať v priebehu dvoch dní.

A hoci Cassidy nevylúčil, že do brány pošle Haláka, tvrdí, že aj napriek dvom predĺženiam nečelil Tuukka Rask až takej záťaži, aby oddych nevyhnutne potreboval. To mu rozhodovanie komplikuje a pôsobí, akoby sa zdráhal nasadiť bratislavského rodáka.

„Jedna vec o dnešnom zápase je, že tam nebolo veľa náročných období v našom pásme, pri ktorých by sa brankár unavil alebo dehydroval. Oslabenia boli tiež v tom smere dobré. Netrčali sme dlho v našom pásme. To je významný faktor pre regeneráciu Tuukku,“ poznamenal kormidelník.

„Nezabúdajte ani na to, že pri množstve dvojzápasov ešte aj cestujete. Nevyspíte sa poriadne a začínate skoro ráno. V tomto prípade to však tak nebude. Každý sa môže dobre vyspať a oddýchnuť si. Aj to musíme zvážiť. To už sú dve veci, ktoré sa prikláňajú k dvom štartom Tuukku po sebe.“

„Nehovorím, že sa to stane, pretože sa o tom musíme porozprávať ešte s ním a trénerom brankárov. Ak budeme cítiť, že nám Jaro dá najlepšiu šancu na výhru, určite sa vyberieme tou cestou. Raskov výkon bol dnes fajn, ale nečelil veľkému množstvu vyložených šancí. Určite bol Mrázek zamestnanejší. To však neznamená, že Tuukka nechytal dobre.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL