Generálny manažér bráni Johnsona: Jeho zmluva nie je problém

Generálny manažér tímu Pittsburgh Penguins, Jim Rutherford, prekvapil mnohých, keď v roku 2018 podpísal s obrancom Jackom Johnsonom päťročný kontrakt v hodnote 3,25 milióna amerických dolárov ročne. Do dnešného dňa však trvá na tom, že to bola pre tím dobrý obchod.

„Jeho kontrakt nie je pre nás problémom,“ povedal Rutherford pre The Athletic. „Jeho kontrakt neovplyvní nič, čo robíme, pokiaľ ide o platový strop.“

Johnson je pravidelne terčom kritiky, no Rutherford si myslí, že je prehnaná.

„Tu je môj sumár tejto situácie. Možno Jack Johnson nie je taký dobrý, ako si myslím, že je. Možno. Ale nie je taký zlý, ako si ľudia, ktorí Jacka Johnsona kritizujú, myslia,“ poznamenal generálny manažér.

„Poviem vám, čím je. Je to solídny obranca do tretieho páru, ak hrá so správnym partnerom. Je to hráč, ktorého som si skutočne obľúbil a myslím si, že je lepším hokejistom, ako by množstvo ľudí chcelo uznať.“

Johnson v tejto sezóne hrával z obrancov Penguins piaty najvyšší čas na zápas, ale väčšinu času v hre piatich proti piatim trávil po boku Krisa Letanga. Nie je známy pre svoje ofenzívne schopnosti, no pokročilé štatistiky mu nerobia službu ani pri pohľade do defenzívy.

V dohrávke bol v páre prevažne s Justinom Schultzom, pričom sa mu veľmi nedarilo. V štvorzápasovej kvalifikačnej sérii proti Canadiens bol na ľade pri jednom strelenom a piatich inkasovaných góloch, ako aj pri 16 streleckých šanciach svojho tímu a 21 šanciach súpera.

„Myslím si, že v tejto sezóne bol celkom dobrý. Pred sezónou zmenil svoju prípravu a mohli ste vidieť rozdiel v jeho hre. Získal o pol kroku navyše. Je jedným z tých hráčov, ktorí hrajú veľmi tvrdo. V obrane sa proti nemu hrá ťažko, pretože je veľký a silný. Je tiež veľmi dobrý v oslabeniach,“ poznamenal Rutherford, ktorý draftoval Johnsona z tretieho miesta ešte ako generálny manažér Caroliny.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL